CASPER
Kurun Charming Casper eli Musta tai Casper on ylikorkea (n.114cm), nimensä mukaisesti musta shettisruuna. Syntymäaika 6.5.2004 eli se on tällähetkellä 13 vuotias.

Casper oli ensin liikutusponini muutaman kuukauden ja 8.3.2016 ostin sen itselleni!
Hyvin osaava shettikseksi, liikkuu oikeinpäin, onnistuu väistöt, vähän vaihtoja yms. "temppuja". Esteillä sillä on joskus hypätty 70cm rataa ja yksittäisenä metriä ratsastajan kanssa. Herkkä ratsastaa ja yrittää aina kaikkensa, vaikkei ihan ymmärtäisi mitä nyt haetaan. C on poni josta todellakin voi sanoa olevan täysin maastovarma.

Maailman kiltein ja fiksuin eläin, mutta toinen puoli sitten täysi vastakohta. Sitä ei osaisi kuvitellakkaan, kuinka niin ihanasta ponista tulee tarpeen vaatiessa itse saatana.

Casperin kanssa aloitimme kunnonkohotus- ja laihdutusprojektilla. Poni oli seissyt pitkään tekemättä juuri mitään (lukuunottamatta niitä kertoja kun kävin, 1-3 kertaa viikossa ja paria muuta satunnaista ratsastelijaa) siihen asti, kun sen itselleni hankin. Mittanauha ja laskukaava kertoivat aluksi painoa olevan vajaat 320kg, silloin läskiä oli jo lähtenyt vähän. Edettiin tosi kivasti alkukesään asti, kunnes ponille paukahti kaviokuume todennäköisesti vihreästä johtuen. Loppuvuosi menikin sairaslomaillessa ja epämääräisesti oireillen, kunnes alkoi näyttää siltä, että poni oli vihdoin parantunut.

Nyt vuoden 2017 alusta aloitellaan taas kunnonkohotus lähes nollasta ja hiljalleen yritetään palata rankempaan liikuntaan, sekä saada poni hyvään kuntoon ja normaaliin käyttöön.

Kuvat ovat ponin exex-kodista.


2 kommenttia: